Om jamboree

"Fredelig kappestrid mellem mange stammer"


            - Lord Baden-Powell

Jamboree er en oplevelse for livet


En jamboree finder sted hvert fjerde år, og derfor kan man kun komme med én gang i sit liv som deltager.

En jamboree er noget man aldrig glemmer, om det så er de store ceremonier, fællesskab på tværs af grænser eller mødet med andre madkulturer.

Det er også på en verdensjamboree, at man oplever den særlige ånd, som binder os alle sammen. På trods af forskellige uniformer og traditioner og aktiviteter, så er vi alle spejdere med lov og løfte og tørklæde.

Jamboree er nye venner


Det giver sig selv, at du kan møde en ny ven fra den anden side af kloden på en jamboree, men vidste du, at en del af oplevelsen også bliver at få den med spejdere fra andre korps i Danmark?

Du bliver en del af en trop med unge spejdere, som har ønsket samme type rundrejse som dig, og det er dem du skal være sammen med på størstedelen af turen. Så din næste spejderven kan faktisk også blive blå eller grøn.

Jamboree er rundrejse


Når vi som danskere tager på jamboree, så er det også ofte forbundet med muligheden for at opleve det land vi besøger. Til næste år er ingen undtagelse. Her tilbyder vi endda hele tre unikke måder, du kan opleve den ene af værtsnationerne på.

Vælg mellem Storbyturen, Den historiske tur eller Turen med de fede naturoplevelser.

Danish Scout Council


Danish Scout Council (DSC) er Danmarks repræsentant i World Organization of the Scout Movemenet (WOSM). Der kan kun være en organisation i hvert land, så i lande med flere korps opretter man fællesråd.

DSC repræsenterer alle KFUM-Spejdere, altså både piger og drenge, og mænd og drenge i Det Danske Spejderkorps og Danske Baptisters Spejderkorps, og de associerede spejderkorps i Danmark, Sydslesvig og på Færøerne.

De grønne pigespejdere og pigerne i DBS og DDS er gennem Pigespejdernes Fællesråd medlemmer af World Association of Girl Guides and Girl Scouts.

Det er WOSM, som står bag verdensjamboreerne, og derfor er det DSC, der står bag hele den danske del af jamboreearrangementet og ikke de enkelte korps eller foreningen "Spejderne".